آنیما و آنیموس رسول ماجانی (پادکست 27 تا 29)
1.7
(3)
در این سه فایل صوتی و پادکست رسول ماجانی به تشریح و توضیح آنیما و آنیموس از نظریات یونگ می پردازد و با توضیح و تشریح این مقوله سعی در روشن کردن ابعاد آن دارد.
به دلیل فراخوانی پادکست از سایت کست باکس ممکن است کمی طول بکشد.
کمترین -----> بیشترین
میانگین امتیاز: 1.7 / 5. تعداد نظرات: 3
اولین نفری باشید که امتیاز میدهید 🙂
23 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاه:
به نظر من تعریف شما نسبت آنیما بر مبنای نظریه یونگ دچار اشتباه و یک نوع غلط اندازه است.
مثلا، در تعریف آنیما شما بیشتر رویکردهای اجتماعی تکاملی را وارد بحث روانی و درونی که مافوق دسترسی خودآگاه هست شامل میسازید. از آن جمله کاری های خانه مانند لباس شستن و غذا پختن و امثالهم.
از این این سبب میشود که این رویکرد بیشتر انعکاس دهنده نظریه های جنسیتی باشد و ممکن فیمینست ها با آن موافق نباشد.
به باور من هدف یونگ از آنیما زنانگی اجتماعی روزمرگی نیست، آنیما یعنی روان درونی و احساسی فرد یا هم بیشتر شبیه یک سمبول میمانه، که شاخصه های آن مثل احساسات را درک کردن، زندگی کردن در لحظه ( که اکثرا آقایان از آن بی بهره اند ) عاشق بودن که هم جز احساسات میشود عاشق زندگی بودن با تمام وجوه های خوب و بدآن.
از طرف دیگه سایه ای آنیما مانند اینه که فرد یک بخش از وجودش که احساساته و به زنانگی سمبولیاز شده رشد نکرده و فرد به یک کلیت و وحدت روانی نرسیده.بنا، زنانگی یک به وحدت و یک کلیت شخصیتی رسیدن است نه رفتار های زنانگی که از اثر سیر تکامل اجتماعی بجا مانده است.
سلام و سپاس از درج نظر شما – ما نیز بر این باوریم – در جاهای دیگه و در دوره های تخصصی به طور کامل آنیما و چیستی آن را توضیح داده ایم.
همیشه برام سوال بود ازدواج عاشقانه بهتره یا عاقلانه؟ و خوشحالم که جوابشو تو این پادکست گرفتم بنظر شما رسالت عشق چیه؟ ایا عشق رمانتیک فریب تلفیق ذهن و هورمون نیست؟ و چرا بی دوومه؟
خیلی خوب بود این سه قسمت آنیما و آنیموس و توضیح عشق و ازدواج. مثال های بیشتری بزنید ممنون
ممنون بخاطر مطالب مفیدتون . میشه آدرس تلگرام و اینستا رو بزارین ؟🙏
با سلام و خسته نباشید به شما بابت تولید پادکست های مفید. من قسمتهای قبل رو گوش کردم و به نظرم درست و منطقی بودن ، اما با این قسمت نتونستم ارتباط برقرار کنم و پر از سوال شدم. اون داستان استاد و درخت به نظرم بیشتر در مورد وسوسه صادق بود نه عشق و ازدواج. شما گفتید وقتی یک نفر رو تو مهمونی میبینید و خوشتون میاد اون بدترین فرد برای ازدواج هست ولی به نظر من این هم ربطی به عشق نداشت ، خوش اومدن با عشق متفاوت هست. گفتید در ازدواج سنتی درصد طلاق کمتره ولی نگفتید که به همون میزان درصد رضایت از زندگی هم کمتره. و در آخر گفتید عشق زمینی راهی هست برای رسیدن به عشق الهی و معنوی و اینکه عشق زمینی بیشتر فرافکنی بر روی فرد مقابل هست، خوب زمانی که ما در عشق زمینی به فرجامی نمیرسیم و اون رو بر پایه فرافکنی میگذاریم از کجا معلوم که وقتی به عشق معنوی رسیدم اون هم نوعی فرافکنی از وجود خودمون نباشه.به نظر من لازمه رسیدن به عشق معنوی سکوت و یا عبور از عشق زمینی مثل سهروردی نیست و این دو عشق هیچ منافاتی با هم ندارن. و در آخر شاید تعریف ما از عشق بین فردی نیاز به اصلاح داره و نه خود ماهیت عشق. من کسی هستم که عشق رو به پشت دیوار ازدواج بردم و با وجودش به مشکلات زندگی مشترک غلبه کردم ، چون ماهیت عشق از خود گذشتگی هست که لازمه ی یک ازدواج موفق هست پس شاید عشق لازمه ی ازدواج باشه و در واقع ازدواج عشق شما رو به مرحله ی ازمایش میزاره و صداقت عشق شما رو میسنجد.
میخواستم در این کامنت ازتون تشکر کنم بابت اموزش هایی که میدید 💐💐💐
من رشته ام ژنتیکه و یه تیکه همیشه برام سوال بود و امشب جوابم رو گرفتم. توی ژنتیک جدا از کروموزوم جنسی یه قسمت هایی حتما باید از طرف پدر به ارث برسه در حالی که در کروموزوم مادر هم وجود دارد و بلعکس. اگر این اتفاق نیوفته جنین دچار بیماری و مشکل میشه. انگار انیما و انیموس رو به ارث میبریم. به این فرایند نشانه گذاری ژنی یا gene imprinting میگن. امیدوارم تونسته باشم به خوبی شما توضیح داده باشم. مرسی .
مطالب بسیار عالیست،با اینکه من ازدواج کردم و 55 سالمه،اما آموزه های بسیاری برام داره و برای فرزندانم استفاده میکنم،و به گوش کردنش توصیه میکنم،ولی ای کاش خیلی سالها پیش اینارو میدونستیم،در عین حال فوق العادست،دستتون درد نکنه🙏🙏
اما اگر درست باشد، به نظرم این مبحث میتونه درست باشه که نیمه دوم نامبرده شده، برای هرکس میتواند در سن مختلفی ایجاد شود. یک نفر ممکن است تا ۸۰ سالگی به نیمه دوم عمر و برقراری ارتباط با درون خود نرسیده باشد و بلعکس هم ممکن است.
سلام .سپاس برای این پادکست عالی ومفید
چجوری میشه تشخیص داد نیمه اولیم یا دوم؟
اینها را در بچگی به ما آموزش ندادند
سلام خسته نباشید واقعاً. دست مریزاد من که مشتاقانه به پادکستتون گوش میدم.
سلام و درووود عالی هستین👌👌🌹
در مورد تسخیر انیموس خانمها چیکار میشه کرد عملی تر توضیح میدین
ممنون عاالی توضیح میدید. 🙏
خیلی ممنون از زحماتتون عالی و بی نظیر هستید فقط میشه راهنمایی کنید مرد هایی که آنیما شون بیش از حد لازم فعال هست چیکار بکنن که آنیما ضعیف تر بشه یا آنیموس قوی تر بشه؟🌹🌹🙏
پس اگر منه نوعی،بعنوان یک زن یا مرد،نیازی به ازدواج احساس نمیکنم،دلیلش میتونه تعادل مردانگی وزنانگی در وجودم باشه؟!یا این هم نشانه نوعی مشکل یا عقده از گذشته س؟
یک انتقاد و یک پیشنهاد! انتقاد: اینکه اینقدر مطمئن در پادکستتون صحبت نکنید توی ذوق میزنه، بهتره اینهارو به عنوان نظریه هایی عنوان کنید چون یونگ هم قطعا میتونه اشتباه کنه پیشنهاد : کتاب انسان خردمند رو حتما بخونید یا از ناوکست گوش کنید به نظرم لازم دارید بشر برای اینکه جوامع رو بتونه پایدار و زیر یه پرچم با یه اهداف مشخص نگه داره شروع کرد به دادن نقش های جنسیتی و طبقاتی و حالا ما چنان در اون نقش ها بعد از هزاران سال غرق شدیم که شما میاید زنانگی رو در اشپزی و احساساتی برخورد کردند میبینید!!!
آنچه در کاری های یونگ مهم است اینست که فرد باید خودش وارد این دنیای تجربی یا ناخودآگاه شود.
این خطاب به دوستانی میگم که کاری های یونگ را جنسیت زدگی یا ضعیف میدانند. ببینن، فرد باید عملا وارد دنیای از این دسته ها شود مثلا فرد نیاز دارد که سایه را در خود درک کند و یا نوع پروچیکشن آن را در بیرون از خود مثلا در افراد یا هویت ها، یا هم اینکه سمبول ها را درست بیبند و خواب های خود را یک مسیری از بلوغ بداند. دنیای یونگ دنیای ذوقی نیست، یونگ دارد یک معنای جدیدی برای زندگی میکشد یا می خواهد بگوید که انسان ها چی می خواهند رابطه “خود” با جامعه چیست و همچون مسایل.
از نگاه دیگر یونگ دنیای را نیز ویران میکند مثلا دنیای دین که قوه اصلی معنای زندگی تو دستشه خراب میشود خدا میشه یک سمبول یا پیامبر میشه یک سمبول، مثلا در نظر بگیرید، الان سند کافی تاریخی در مورد وجود پیامبر مسلمانان وجود ندارد از این نگاه این پیامبر خیلی شبیه یک سمبوله یا فاطمه درست یک آنیما دنیای مذهبی امروز است و همینطور سمبول های کتاب های مقدس.
بنا رفتن در این دنیای درد می خواهد و رنج که بدون رنج و درد میسر هم نیست، فرد باید از دنیای محافظت شده ای همچون مادر، خدا و امثالهم بکشد بیرون و در حقیقت نهفته در خود زندگی کند. در دنیای self.
بنا اکثر انسان چون از دنیای درد و رنج گریز داردند در این صورت protected zones را ترجیح میدهند.
بلوغ پیش شرط وجود است.
به نظرمن احساساتی بودن، عقل معاش داشتن و پول درآوردن، آشپزی، بچه داری،منطقی بودن، همشون کارهایی بدون جنسیت و انسانی هستند و دسته بندی اینا به زنانه و مردانه کاملا اشتباه هست. یونگ اینجای نظریه اش دچار جنسیت زدگی و اشتباه شده متاسفانه
کار بسیار زیبایی انجام میدهید. دست مریزاد