دوره جامع خودشناسی بر اساس روانشناسی تحلیلی یونگ

Comprehensive course of self development
Based on Jung's analytical psychology

مجموعه آموزشی یونگ نگار یک دوره جامع آموزشی توسعه فردی برای ادارات و سازمان ها تدوین کرده است. در این دوره رسول ماجانی ، روان تحلیل گر یونگی طی ده اپیزود از پادکست مفاهیم مهم روانشناسی تحلیلی را آموزش می دهد. آموختن این مفاهیم باعث می شود که افراد شناخت دقیقی از روان انسان بدست آورند. یعنی خودشان ، همکاران ، ارباب رجوع ، خانواده و… را بهتر بشناسند که این مهم سبب خواهد شد کیفیت زندگی ، کار ، ارتباطات و هر گونه تعامل انسانی در آنها به میزان چشمگیری افزایش یابد که نتیجتا به افزایش بازدهی سازمان کمک شایانی خواهد شد.

لیست محتوای آموزش

دوره جامع خودشناسی بر اساس روانشناسی تحلیلی یونگ

شامل: خودآگاهی ، ایگو ، نقاب ، سایه ، عقده ، ناخودآگاه شخصی و جمعی ، کهن الگو ، روح ، سلف
در این جلسه نقشه دقیقی از روان ارائه خواهد شد و افراد خواهند آموخت که تحت تاثیر چه عواملی هستند ، چه چیزهایی و چگونه آنها را از درون و بیرون کنترل می کنند و چگونه می توانند کنترل روان را به دست بگیرند و واکنش های آگاهانه و بالغانه از خود نشان دهند.

تیپ های شخصیتی

کارکردها و نگرش های روان
آیا اینطور فکر می کنید که مغز همه انسان ها به یک شکل کار می کند؟ اینطور نیست. انسان ها متفاوت اند. هر کس یک مدل ذهنی دارد. ولی خوشبختانه این مدل های ذهنی محدودند و قابل تشخیص. با شناخت دقیق مدل های ذهنی نه تنها خواهید توانست خودتان را بهتر بشناسید و استعدادهایتان را کشف کنید بلکه این می توانید کار را درمورد همکاران و مشتریان و هر انسان دیگری نیز انجام دهید. این دانش قدرت فراوانی به شما می دهد.

عقده ها و سایه ها

تقدیر یا اراده
بیش از یک قرن پیش یونگ کشف کرد که بسته هایی هیجانی از درون ما را کنترل می کنند. او برای ردیابی این هیجانات دستگاهی اختراع کرد که بعدها تبدیل به دستگاه دروغ سنج شد و هنوز که هنوزه در مراجع قضایی مورد استفاده قرار می گیرد. امروز با پیشرفت تکنولوژی دستگاه های دقیق تری تولید شده اند که با ردیابی نورون های مغز به وضوح آنچه یونگ گفته بود را می بینند. بسته های اطلاعاتی همراه با هیجاناتی قوی که مرتبط با گذشته ما هستند. اما هم یونگ و هم روانشناسی مدرن راهکارهایی یافته اند که انسان بتواند از زیر سلطه این تقدیر خارج شود تا به گفته یونگ عقده ها ما را نداشته باشند ، بلکه ما عقده ها را داشته باشیم. اما سایه : سایه نیز یکی از مهمترین کشفیات یونگ بود. سایه ها عقده هایی هستند که ما به صورت ناهشیار تلاش می کنیم آنها را سرکوب یا انکار کنیم. اما روان طبق یک سیستم خودکار برقراری تعادل با ما مقابله می کند و خارج از کنترل ضمیر هشیار ما مجبورمان می کند تا آن رفتارهایی را که نمی خواهیم ، انجام دهیم. شناخت و پذیرش سایه ها به فرد کمک می کند تا بتواند با آن بخش های تاریک وجودش به صلح برسد و تبدیل به انسانی کامل تر ، سالم تر و آگاه تر شود و کنترل بیشتری روی رفتارهایش داشته باشد.

ارتباط با درون

تحلیل رویاها ، تخیل فعال و همزمانی
خودآگاهی انسان نسبت به ناخودآگاهی همانند جزیره کوچکی است در میان یک اقیانوس بی کران.
ناخودآگاه حجم لایزالی از اطلاعات را در خود پنهان کرده است و ضمیر هشیار راه های محدودی برای دسترسی به این اطلاعات دارد : رویا ، تخیل فعال و همزمانی این راه ها هستند.

روانشناسی زنان

بازسازی الگوهای کهن زنانه در روان انسان
یونگ اولین روانشناسی بود که متوجه شد نحوه کارکرد روان انسان در زنان و مردان متفاوت است.
در این جلسه به توضیح سالها تحقیقات یونگ در زمینه روانشناسی زنان خواهیم پرداخت. تفاوت های روان زن و مرد و الگوهای پرتکرار زنانه در طول تاریخ را توضیح خواهیم داد تا مخاطبین بتوانند نسبت به تفاوت های جنسیتی آگاه شده و راه بهتر برقراری ارتباط با خودشان ، انسان های همجنس و غیرهمجنس را بیاموزند.

روانشناسی مردان

بازسازی الگوهای کهن مردانه
همانند جلسه پنجم ، اما این بار به روانشناسی مردان خواهیم پرداخت.

سفر قهرمانی زن

فرایند فردیت در زنان
فروید در سال های پایانی زندگی خود گفت : نفهمیدم زن چه می خواهد. اما یونگ به صورت وسیع و عمیق به این سوال پاسخ داد. در این جلسه مسیر اسطوره ای حرکت زنان در طول تاریخ را بررسی خواهیم کرد و نشان خواهیم داد که یک زن دقیقا در زندگی چه می خواهد و چه مسیری پیش رو خواهد داشت. مسیری که از او یک قهرمان خواهد ساخت.

سفر قهرمانی مرد

فرایند فردیت در مردان
ژوزف کمپبل اسطوره شناس امریکایی شاگرد یونگ و فروید بود. کمپبل با بررسی تعداد بسیار زیادی از اسطوره های اقوام مختلف توانست به یک الگوی مشترک در روان انسان دست یابد. همه قهرمانان مرد در همه اساطیر جهان از یک مسیر مشترک عبور می کنند. کمپبل بر اساس نظریه فرایند فردیت یونگ کتابی نوشت تحت عنوان قهرمان هزار چهره که شهرتی جهانی یافت. هالیوود استقبال شدیدی از این کتاب کرد و فیلم های زیادی بر اساس این الگو ساخته شدند از جمله مجموعه جنگ ستارگان که با مشاوره شخص ژوزف کمپبل ساخته شد. در این جلسه با تشریح این الگو مسیر قهرمانی مردان را ترسیم خواهیم کرد تا مردان سازمان شما نیز پای در این مسیر قهرمانی بگذارند.

سفر قهرمان

فرایند فردیت در نیمه اول و دوم عمر
یکی دیگر از تمایزات مهمی که یونگ در روان انسان کشف کرد تفاوت میان نیازهای روانی انسان در نیمه اول و نیمه دوم عمر بود. یونگ گفت : بیمارانی که به من مراجعه می کنند فارغ از سن شناسنامه ایشان یا ۲۱ ساله اند یا ۴۵ ساله ! این نظریه نیز مبتنی بر نظریه فرایند فردیت است و مسیر سفر قهرمان را فارغ از جنسیتش به صورت یک اوج و فرود ترسیم می کند. در نیمه اول عمر فرد نیاز دارد از خانه خارج شود و به جنگ دنیا برود و در نیمه دوم او باید بازگردد. باید به خانه بازگردد و دستاوردهایش را با دیگران تقسیم کند.

رابطه

ارتباط دو روح ( آنیما و آنیموس )
یونگ روان ناهشیار انسان را روح نامید و اعتقاد داشت منظور بشر از روح همان روان است. اما همانطور که روان زن و مرد را از هم متمایز می دانست به روح نیز دو اسم داد : آنیما روح زنانه درون مرد و آنیموس روح مردانه درون زن. بله یونگ اعتقاد داشت که مردان روح را زنانه درک می کنند و زنان مردانه. در این جلسه به مخاطبین کمک خواهیم کرد تا این بخش از وجود خود را بشناسند و با آن ارتباط برقرار کنند. بسیاری از اختلالات روانی به دلیل قطع ارتباط با روح است.

جهت هماهنگی دوره سازمانی از طریق راههای ارتباطی با همکاران ما در ارتباط باشید.